Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka z płatkami owsianymi, orzechami i czekoladą"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
12 dag brązowego cukru, 10 dag masła, 10 dag mąki, 8 dag płatków owsianych, 10 dag zmielonych orzechów włoskich; 10 dag startej mlecznej czekolady; jajko, sól.
Sposób przyrządzenia: Cukier zagnieć z masłem, mąką, płatkami owsianymi, orzechami, czekoladą, jajkiem i szczyptą soli. Z ciasta uformuj kulę, owiń w folię, wstaw na godzinę do lodówki. Ze schłodzonego ciasta odrywaj kawałki ciasta, formuj „kopczyki”. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw do nagrzanego do temp. 180°C piekarnika, piecz 12-15 min (jeśli włączysz termoobieg, piecz w temp. 150°C). Część możesz polać stopioną czekoladą.
<strong>Czas przygotowania: 35 min. Ilość porcji: 10. Cena za porcję: 1,20 zł.</strong>
Przepis przysłała Małgorzata Zawadzka z Tarnowa OpolskiegoŹródło: Chwila dla Ciebie