Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto a la tiramisu"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 320
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1106
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4132
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 320
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1106
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4132
Składniki
Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody, odstawić do spęcznienia. Twaróg wymieszać
z mascarpone, likierem migdałowym, cukrem i cukrem wanilinowym. Żelatynę rozpuścić, podgrzewając na małym ogniu. Ostrożnie wymieszać ją z masą serową. Dodać 20 dag śmietany ubitej na sztywno.
Likier kawowy wymieszać z naparem kawy i skropić nim biszkoptowe blaty. Blaty przełożyć w tortownicy tężejącym kremem. Schładzać 4 godziny.
Pozostałe 25 dag śmietany ubić na sztywno. Schłodzone ciasto wyjąć z tortownicy. Wierzch oraz boki ciasta posmarować ubitą śmietaną.
Wstawić do lodówki na 30 minut. Tuż przed podaniem oprószyć kakao, udekorować waflowymi rurkami i ziarnami kawy.Źródło: Życie na gorąco