Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto a la tiramisu"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11460
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 63
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7811
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155025
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1088
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11460
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 63
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7811
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155025
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1088
Składniki
Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody, odstawić do spęcznienia. Twaróg wymieszać
z mascarpone, likierem migdałowym, cukrem i cukrem wanilinowym. Żelatynę rozpuścić, podgrzewając na małym ogniu. Ostrożnie wymieszać ją z masą serową. Dodać 20 dag śmietany ubitej na sztywno.
Likier kawowy wymieszać z naparem kawy i skropić nim biszkoptowe blaty. Blaty przełożyć w tortownicy tężejącym kremem. Schładzać 4 godziny.
Pozostałe 25 dag śmietany ubić na sztywno. Schłodzone ciasto wyjąć z tortownicy. Wierzch oraz boki ciasta posmarować ubitą śmietaną.
Wstawić do lodówki na 30 minut. Tuż przed podaniem oprószyć kakao, udekorować waflowymi rurkami i ziarnami kawy.Źródło: Życie na gorąco