Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto a la tiramisu"
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231680
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4923
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36172
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1372
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231680
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4923
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36172
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1372
        
        Składniki
Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody, odstawić do spęcznienia. Twaróg wymieszać
z mascarpone, likierem migdałowym, cukrem i cukrem wanilinowym. Żelatynę rozpuścić, podgrzewając na małym ogniu. Ostrożnie wymieszać ją z masą serową. Dodać 20 dag śmietany ubitej na sztywno.
Likier kawowy wymieszać z naparem kawy i skropić nim biszkoptowe blaty. Blaty przełożyć w tortownicy tężejącym kremem. Schładzać 4 godziny.
Pozostałe 25 dag śmietany ubić na sztywno. Schłodzone ciasto wyjąć z tortownicy. Wierzch oraz boki ciasta posmarować ubitą śmietaną.
Wstawić do lodówki na 30 minut. Tuż przed podaniem oprószyć kakao, udekorować waflowymi rurkami i ziarnami kawy.Źródło: Życie na gorąco