Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto cukiniowe polane czekoladą

Ciasto cukiniowe polane czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8458

Dodano:

Odsłon: 3

Smaczny pomysł na "Ciasto cukiniowe polane czekoladą"

Składniki

  • 60 dag cukinii startej na tarce o grubych oczkach
  • 2,5 szkl. mąki
  • pół szkl. niesłodzonego kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki soli
  • łyżeczka cynamonu
  • szkl. cukru
  • 2 jajka
  • kostka masła
  • pół łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 2 łyżeczki zapachu waniliowego
  • tabliczka czekolady
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto cukiniowe polane czekoladą

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszaj z kakao, proszkiem do pieczenia, solą i cynamonem.

  2. W drugim naczyniu utrzyj jajka z cukrem. Dodawaj stopione masło, kawę w granulkach i zapach waniliowy. Ubij całość na gładką masę, po czym dodaj startą cukinię oraz mąkę z kakao.

  3. Dobrze wymieszane ciasto rozlej do dwóch małych brytfanek i wstaw na około 50 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.

  4. Gotowe polej roztopioną gorzką czekoladą.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń