Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto cukiniowe polane czekoladą"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 147
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2682
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 835
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1605
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14275
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 147
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2682
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 835
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1605
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14275
Składniki
Mąkę wymieszaj z kakao, proszkiem do pieczenia, solą i cynamonem.
W drugim naczyniu utrzyj jajka z cukrem. Dodawaj stopione masło, kawę w granulkach i zapach waniliowy. Ubij całość na gładką masę, po czym dodaj startą cukinię oraz mąkę z kakao.
Dobrze wymieszane ciasto rozlej do dwóch małych brytfanek i wstaw na około 50 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Gotowe polej roztopioną gorzką czekoladą.Źródło: Kurier TV