Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto czekoladowo-wiśniowe"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 253
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 35
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 56
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 123
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17001
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 348
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 253
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 35
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 56
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 123
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17001
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 348
Składniki
ciasta podziel na 4 części. Ubij 3 białka, dodaj 3 łyżki cukru, mąki, łyżeczkę proszku, żółtka, kakao.
Wlej do formy, piecz ok. 25 min w temp. 180°C. Tak samo upiecz 3 pozostałe biszkopty.
Do głębokiego naczynia wbij 2 jajka i 4 żółtka. Wsyp cukier i ubij na parze. Masło zmiksuj, dodaj zimną masę jajeczną oraz stopioną czekoladę.
Włóż wiśnie, wymieszaj. Posmaruj placki, złóż, polej polewą.
Porcje 12. 140 min. Cena 2,60 zł. Kalorie 450.
<strong>Przepis przysłała Aleksandra Skarzyńska z Lubawy.</strong>Źródło: Bella Relaks