Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto czekoladowo-wiśniowe"
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2489
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 703
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8848
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2489
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 703
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8848
Składniki
ciasta podziel na 4 części. Ubij 3 białka, dodaj 3 łyżki cukru, mąki, łyżeczkę proszku, żółtka, kakao.
Wlej do formy, piecz ok. 25 min w temp. 180°C. Tak samo upiecz 3 pozostałe biszkopty.
Do głębokiego naczynia wbij 2 jajka i 4 żółtka. Wsyp cukier i ubij na parze. Masło zmiksuj, dodaj zimną masę jajeczną oraz stopioną czekoladę.
Włóż wiśnie, wymieszaj. Posmaruj placki, złóż, polej polewą.
Porcje 12. 140 min. Cena 2,60 zł. Kalorie 450.
<strong>Przepis przysłała Aleksandra Skarzyńska z Lubawy.</strong>Źródło: Bella Relaks