Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto czekoladowo-wiśniowe"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2164
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 111
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 178
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2164
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 111
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 178
Składniki
ciasta podziel na 4 części. Ubij 3 białka, dodaj 3 łyżki cukru, mąki, łyżeczkę proszku, żółtka, kakao.
Wlej do formy, piecz ok. 25 min w temp. 180°C. Tak samo upiecz 3 pozostałe biszkopty.
Do głębokiego naczynia wbij 2 jajka i 4 żółtka. Wsyp cukier i ubij na parze. Masło zmiksuj, dodaj zimną masę jajeczną oraz stopioną czekoladę.
Włóż wiśnie, wymieszaj. Posmaruj placki, złóż, polej polewą.
Porcje 12. 140 min. Cena 2,60 zł. Kalorie 450.
<strong>Przepis przysłała Aleksandra Skarzyńska z Lubawy.</strong>Źródło: Bella Relaks