Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto drożdżowe"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 964
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15306
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1882
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 964
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15306
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1882
Składniki
Drożdże rozdrobnij w palcach, włóż do miski. Wsyp cukier i mąkę, wbij jajka. Zalej olejem i mlekiem (nie mieszaj!). Odstaw do wyrośnięcia na 12 godzin w ciepłe miejsce.
Wyrośnięte ciasto delikatnie zamieszaj. Formę, np. keksową, posmaruj tłuszczem. Włóż ciasto, wierzch wyrównaj. Odstaw do wyrośnięcia na pół godziny w ciepłe miejsce.
Ciasto wstaw do rozgrzanego piekarnika, piecz 50 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 8, cena za porcję 0,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie