Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto Panna Migotka"
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 680
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 476
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3320
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 880
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 680
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 476
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3320
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 880
Składniki
Ciasto:Wszystkie ciasta wkładamy do miski i łączymy. Przenosimy na stolnicę, zagniatamy na jednolite gładkie ciasto, które dzielimy na pięć części. Formujemy z nich pięć kwadratowych placków i każdy pieczemy około 30 minut w temperaturze 180oC.
Krem: Obydwa rodzaje mąki, cukier i cukier waniliowy mieszamy w szklance zimnego mleka. Wlewamy do reszty gotującego się mleka, gotujemy budyń.
Tłuszcz miksujemy z zimnym budyniem. Placki przekładamy kremem, wierzch dekorujemy bitą śmietaną i galanterią cukierniczą.
Czas przygotowania 140 minut. Cena jednej porcji około 1 złŹródło: Rewia