Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto Panna Migotka"
Odpowiednio skomponowane danie z przedstawionych poniżej składników może nie...
Odsłon: 1860
Panna cotta to efektowny i prosty włoski deser. Świetnie sprawdzi się na spot...
Odsłon: 785
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 71
Dzisiaj przepis na pyszne naleśniki na krokiety. Ciasto bardzo łatwe w przygo...
Odsłon: 251
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 129
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 71
Dzisiaj przepis na pyszne naleśniki na krokiety. Ciasto bardzo łatwe w przygo...
Odsłon: 251
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 129
Składniki
Ciasto:Wszystkie ciasta wkładamy do miski i łączymy. Przenosimy na stolnicę, zagniatamy na jednolite gładkie ciasto, które dzielimy na pięć części. Formujemy z nich pięć kwadratowych placków i każdy pieczemy około 30 minut w temperaturze 180oC.
Krem: Obydwa rodzaje mąki, cukier i cukier waniliowy mieszamy w szklance zimnego mleka. Wlewamy do reszty gotującego się mleka, gotujemy budyń.
Tłuszcz miksujemy z zimnym budyniem. Placki przekładamy kremem, wierzch dekorujemy bitą śmietaną i galanterią cukierniczą.
Czas przygotowania 140 minut. Cena jednej porcji około 1 złŹródło: Rewia
Przepisy Desery
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Desery
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
Desery
Najlepsze ptysie z kremem ajerkoniakowym
Desery
Torcik wielkanocny z niespodzianką w środku
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Ciasto bez miksera z jabłkami i budyniem zapraszam po przepis
Odsłon: 246
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
"Dalej szły słodkie mazurki, jak kwadratowe kobierczyki, przybrane w lukier,...
Odsłon: 154