Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto pomarańczowe"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 408
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 408
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Składniki
Małą okrągłą tortownicę wyłóż aluminiową folią. Ułóż biszkopty (jak najciaśniej).
Budyń przygotuj według przepisu na opakowaniu, lecz nie na mleku, ale na 3 szklankach soku pomarańczowego z cukrem (ilość w zależności od upodobań).
Lekko ostudź, polej biszkopty, równomiernie rozsmaruj. Odstaw w chłodne miejsce, by masa zastygła. Na wierzchu ułóż galaretki w cukrze (najlepiej w różnych kolorach).
Galaretkę pomarańczową przygotuj według instrukcji. Gdy zacznie tężeć, wlej na wierzch ciasta. Wstaw na noc do lodówki.
<strong>Czas przygotowania 30 min., ilość porcji 10, cena za porcję 0,90 zł.
Przepis przysłała Alicja Dominik z Bydgoszczy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie