Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto pomarańczowe

Ciasto pomarańczowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19075

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Ciasto pomarańczowe"

Składniki

  • opakowanie budyniu śmietankowego
  • 3 szklanki soku pomarańczowego
  • 3-4 łyżki cukru
  • małe opakowanie biszkoptów
  • galaretka pomarańczowa
  • galaretki w cukrze
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto pomarańczowe

Przygotowanie

  1. Małą okrągłą tortownicę wyłóż aluminiową folią. Ułóż biszkopty (jak najciaśniej).

  2. Budyń przygotuj według przepisu na opakowaniu, lecz nie na mleku, ale na 3 szklankach soku pomarańczowego z cukrem (ilość w zależności od upodobań).

  3. Lekko ostudź, polej biszkopty, równomiernie rozsmaruj. Odstaw w chłodne miejsce, by masa zastygła. Na wierzchu ułóż galaretki w cukrze (najlepiej w różnych kolorach).

  4. Galaretkę pomarańczową przygotuj według instrukcji. Gdy zacznie tężeć, wlej na wierzch ciasta. Wstaw na noc do lodówki.

  5. Czas przygotowania 30 min., ilość porcji 10, cena za porcję 0,90 zł.

  6. Przepis przysłała Alicja Dominik z Bydgoszczy.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń