Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, słodkie ciasto z przepisu Nigelli
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2341
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18103
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2064
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2341
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18103
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2064
Składniki
Markizy drobno kruszymy, dodajemy startą czekoladę i masło. masę wyrabiamy i wykładamy na tortownicę lub blaszkę 23x23cm. Ugniatamy łyżką. Wstawiamy do lodówki.
Podgrzewamy mleko, dodajemy pianki i mieszamy do rozpuszczenia pianek. Ciepłą masę odstawiamy do ostygnięcia. Ubijamy śmietanę, dodajemy masę, olejek i mieszamy. Wylewamy na spód. Zdobimy startą czekoladą. Wstawiamy do lodówki na min. 2 godz.