Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, słodkie ciasto z przepisu Nigelli
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 823
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12573
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 823
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12573
Składniki
Markizy drobno kruszymy, dodajemy startą czekoladę i masło. masę wyrabiamy i wykładamy na tortownicę lub blaszkę 23x23cm. Ugniatamy łyżką. Wstawiamy do lodówki.
Podgrzewamy mleko, dodajemy pianki i mieszamy do rozpuszczenia pianek. Ciepłą masę odstawiamy do ostygnięcia. Ubijamy śmietanę, dodajemy masę, olejek i mieszamy. Wylewamy na spód. Zdobimy startą czekoladą. Wstawiamy do lodówki na min. 2 godz.