Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z agrestem i porzeczkami"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117893
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8310
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3090
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2029
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117893
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8310
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3090
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2029
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Składniki
Śmietanę, cukier, cukier wanilio- wy i szczyptę soli miksujemy do rozpuszczenia cukru. Nie przerywając miksowania, dodajemy po jednym jajku.
Przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę wsypujemy partiami do masy jajeczno-śmietanowej. Ciasto przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Agrest obieramy, myjemy, osusza my i wykładamy na ciasto. Podpiekamy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200oC.
Po tym czasie wysypujemy na wierzch ciasta oczyszczone, umyte i osuszone porzeczki. Dopiekamy jeszcze około 15 minut.Źródło: Rewia