Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z agrestem i porzeczkami"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1102
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2206
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4244
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1102
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2206
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4244
Składniki
Śmietanę, cukier, cukier wanilio- wy i szczyptę soli miksujemy do rozpuszczenia cukru. Nie przerywając miksowania, dodajemy po jednym jajku.
Przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę wsypujemy partiami do masy jajeczno-śmietanowej. Ciasto przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Agrest obieramy, myjemy, osusza my i wykładamy na ciasto. Podpiekamy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200oC.
Po tym czasie wysypujemy na wierzch ciasta oczyszczone, umyte i osuszone porzeczki. Dopiekamy jeszcze około 15 minut.Źródło: Rewia