Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z agrestem i porzeczkami"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424772
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10628
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336922
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4720
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424772
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10628
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336922
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4720
Składniki
Śmietanę, cukier, cukier wanilio- wy i szczyptę soli miksujemy do rozpuszczenia cukru. Nie przerywając miksowania, dodajemy po jednym jajku.
Przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę wsypujemy partiami do masy jajeczno-śmietanowej. Ciasto przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Agrest obieramy, myjemy, osusza my i wykładamy na ciasto. Podpiekamy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200oC.
Po tym czasie wysypujemy na wierzch ciasta oczyszczone, umyte i osuszone porzeczki. Dopiekamy jeszcze około 15 minut.Źródło: Rewia