Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z agrestem i porzeczkami"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3838
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 263
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 340
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3838
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 263
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 340
Składniki
Śmietanę, cukier, cukier wanilio- wy i szczyptę soli miksujemy do rozpuszczenia cukru. Nie przerywając miksowania, dodajemy po jednym jajku.
Przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę wsypujemy partiami do masy jajeczno-śmietanowej. Ciasto przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Agrest obieramy, myjemy, osusza my i wykładamy na ciasto. Podpiekamy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200oC.
Po tym czasie wysypujemy na wierzch ciasta oczyszczone, umyte i osuszone porzeczki. Dopiekamy jeszcze około 15 minut.Źródło: Rewia