Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z kardamonem"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5011
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13538
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5870
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7627
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5011
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13538
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5870
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7627
Składniki
Ubij jajka z cukrami. Wlej olej. Wsyp mąkę z proszkiem, sodą i przyprawami. Wsyp zmiażdżone nasionka kardamonu oraz startą marchew. Wymieszaj. Piecz ciasto 60 minut w temp. 170°C
Lukier: ubij białko z cukrem i zapachem. Udekoruj ciasto. Posyp skórką z pomarańczy.
Porcje: 15, : 85 min, Cena: 1,10 zł, Kalorie: 240Źródło: Bella Relaks