Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z malinami"
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1496
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1127
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2181
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1496
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1127
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2181
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu.
Ciasto: mąkę posiekaj z masłem. Dodaj proszek do pieczenia, żółtka i cukier puder, szybko zagnieć ciasto. Podziel na części: 2/3 i 1/3. Uformuj kule, owiń w folię spoży wczą, włóż do zamrażalnika.
Schłodzoną większą kulę zetrzyj na tarce na natłuszczoną, posypaną bułką tartą blachę (21 na 36 cm). Posyp połową malin.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C, piecz 20 minut.
Pianka: białka ubij. Wsyp cukier puder i waniliowy, proszek budyniowy, wlej olej, delikatnie połącz.
Pianę rozsmaruj na podpieczonym cieście. Posyp resztą malin. Zetrzyj resztę zamrożonego ciasta. Piecz jeszcze ok. 40 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie