Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z malinami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 181
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 181
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu.
Ciasto: mąkę posiekaj z masłem. Dodaj proszek do pieczenia, żółtka i cukier puder, szybko zagnieć ciasto. Podziel na części: 2/3 i 1/3. Uformuj kule, owiń w folię spoży wczą, włóż do zamrażalnika.
Schłodzoną większą kulę zetrzyj na tarce na natłuszczoną, posypaną bułką tartą blachę (21 na 36 cm). Posyp połową malin.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C, piecz 20 minut.
Pianka: białka ubij. Wsyp cukier puder i waniliowy, proszek budyniowy, wlej olej, delikatnie połącz.
Pianę rozsmaruj na podpieczonym cieście. Posyp resztą malin. Zetrzyj resztę zamrożonego ciasta. Piecz jeszcze ok. 40 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie