Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z sucharkami i płatkami migdałowymi"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 963
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 418
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2697
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 963
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 418
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2697
Składniki
Przepis przysłała Joanna Gniot z Koronowa
Biszkopt: ubij białka. Dodaj żółtka oraz pozostałe . Upiecz, przekrój na 2 placki.
Suchary zmiel, wymieszaj z kremem czekoladowym. Rozłóż na dnie formy. Ułóż krążek ciasta, przykryj odcedzonymi wiśniami.
W półtorej szklanki soku wiśniowego namocz, rozpuść żelatynę. Półtorej szklanki soku wiśniowego zmiksuj z bitą śmietaną. Połącz z żelatyną. Rozsmaruj na wiśniach. Przykryj drugim ciastem. Udekoruj ubitą kremówką i płatkami migdałowymi. Schłodź.
<strong>Czas przygotowania 95 min, ilość porcji 15, cena za porcję 2,10 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie