Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyjatkowe. Kocham cynamon i w tym wydaniu, urzekł mnie on maksymalnie. I nie tylko mnie. Wyjatek - Mama, ale ona nie wie co tygryski lubią najbardziej :) Z dodatkiem żurawin jest przepyszne i obecnie jest to moje ciasto the best! A i warto wspomniec, że przygotowanie zajmuje dosłownie 10minut!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7955
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1292
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13738
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7955
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1292
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13738
Składniki
1. mąka + cukier + soda + sól = 1 miska 2. śmietana + jogurt + olej + jaja = 2 miska 3. bakalie + mokre składniki + suche składniki = mieszamy 4. cynamon mieszamy z cukrem 5. wykladamy na blachę: warstwa pierwsza: 1/2 ciasta, na to połowa cynamonu z cukrem warstwa druga: 1/2 ciasta i reszta cynamonu 6. ostrym nożem nacinamy ciasto wzdłuż, tak by warstwy się nieco połączyły 7. pieczemy 150st / 65-70