Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis opracowałem ze względu na to że żaden inny który znalazłem mi nie odpowiadał
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17713
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1807
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15448
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6327
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17713
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1807
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15448
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6327
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do odmierzenia składników używamy jednej szklanki.
Do miski wrzucamy w pierwszej kolejności same suche składniki (oprócz czekolady!) i mieszamy je łyżką.
Następnie dodajemy mokre składniki (po dodaniu każdego z składników mieszamy łyżką).
Czekolada: Gotujemy wodę w garnuszku, w momencie gotowania kładziemy na garnuszek metalową miseczkę, w której rozpuścimy czekoladę. Wkładamy do miseczki, czekoladę, masło i wodę, co chwilę mieszając aż do momentu połączenia składników w jedno.
dodajemy do naszej miseczki czekoladę i mieszamy około 5 min. Uwaga! (po dodaniu czekolady nie można jej zostawić na dłużej, ponieważ czekolada zacznie przylegać do miseczki)
Przekładamy do silikonowych foremek lub papilotek.
Piec około 35 minut w temp. 150 stopni. Smacznego!