Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Deser budyniowo-jabłkowy z galaretką"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1320
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 226
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1320
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 226
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Podlej wodą i duś, aż będą się rozpadać.
Wsyp rodzynki, galaretki i wymieszaj. Część masy włóż do pucharków, aby dobrze stężała.
Ugotuj budynie, posłodź. Zimne rozłóż na masie jabłkowej. Potem znów połóż masę jabłkową.
<strong>Przepis przysłała Anna Molenda z Raciborza</strong>Źródło: Bella Relaks