Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Domowe gofry z bitą śmietaną"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
W pierwszym naczyniu zmiksuj mleko z wodą, mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia. W drugim – zmiksuj żółtka z olejem i szczyptą soli. Wlej do pierwszego naczynia i wymieszaj.
Osobno ubij na sztywno białka i połącz z powstałą masą. W nagrzanej gofrownicy upiecz gofry.
Przygotuj bitą śmietanę: zimną kremówkę ubij na sztywno, dodaj cukier puder oraz namoczoną i rozpuszczoną w 1/4 szklanki wody letnią żelatynę. Całość zmiksuj.
Lekko schłodzone gofry udekoruj bitą śmietaną i pokrojonymi truskawkami.
Przepis nadesłała Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Super TV