Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Domowe gofry z bitą śmietaną"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 478
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 204
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 478
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 204
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
W pierwszym naczyniu zmiksuj mleko z wodą, mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia. W drugim – zmiksuj żółtka z olejem i szczyptą soli. Wlej do pierwszego naczynia i wymieszaj.
Osobno ubij na sztywno białka i połącz z powstałą masą. W nagrzanej gofrownicy upiecz gofry.
Przygotuj bitą śmietanę: zimną kremówkę ubij na sztywno, dodaj cukier puder oraz namoczoną i rozpuszczoną w 1/4 szklanki wody letnią żelatynę. Całość zmiksuj.
Lekko schłodzone gofry udekoruj bitą śmietaną i pokrojonymi truskawkami.
Przepis nadesłała Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Super TV