Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Domowe gofry z bitą śmietaną"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1623
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1398
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1427
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1505
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1623
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1398
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1427
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1505
Składniki
W pierwszym naczyniu zmiksuj mleko z wodą, mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia. W drugim – zmiksuj żółtka z olejem i szczyptą soli. Wlej do pierwszego naczynia i wymieszaj.
Osobno ubij na sztywno białka i połącz z powstałą masą. W nagrzanej gofrownicy upiecz gofry.
Przygotuj bitą śmietanę: zimną kremówkę ubij na sztywno, dodaj cukier puder oraz namoczoną i rozpuszczoną w 1/4 szklanki wody letnią żelatynę. Całość zmiksuj.
Lekko schłodzone gofry udekoruj bitą śmietaną i pokrojonymi truskawkami.
Przepis nadesłała Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Super TV