Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Domowe gofry z bitą śmietaną"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13285
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5806
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7455
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13285
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5806
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7455
Składniki
W pierwszym naczyniu zmiksuj mleko z wodą, mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia. W drugim – zmiksuj żółtka z olejem i szczyptą soli. Wlej do pierwszego naczynia i wymieszaj.
Osobno ubij na sztywno białka i połącz z powstałą masą. W nagrzanej gofrownicy upiecz gofry.
Przygotuj bitą śmietanę: zimną kremówkę ubij na sztywno, dodaj cukier puder oraz namoczoną i rozpuszczoną w 1/4 szklanki wody letnią żelatynę. Całość zmiksuj.
Lekko schłodzone gofry udekoruj bitą śmietaną i pokrojonymi truskawkami.
Przepis nadesłała Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Super TV