Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Domowy kuch w formie babeczek"
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17713
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1807
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15448
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6327
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17713
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1807
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15448
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6327
Składniki
Mieszam mąkę, kakao i drożdże. Dodaję żółtka, cukry, mleko i wyrabiam ciasto. Pod koniec dolewam roztopioną margarynę. Wyrabiam gładkie ciasto. Układam je w oprószonej mąką misce. Przykrywam, odstawiam na 1,5 godziny (żeby podwoiło objętość).
Po tym czasie ciasto chwilkę wyrabiam, dzielę na 8 części. Z każdej formuję kulkę, spłaszczam ją, nakładam na jej środek łyżeczkę marmolady, zlepiam.
Kulki wkładam do foremek (zlepieniem do dołu). Odstawiam, przykryte, na 40 min. Wierzchy smaruję jajkiem z mlekiem, posypuję kruszonką. Piekę w temp. 190oC 20 min.Źródło: Kobieta i życie