Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drożdżowiec z kuszonką"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
10 dag drożdży, szklanka cukru, cukier waniliowy, 4 jajka, szklanka oleju, 3/4 szklanki mleka, 4 szklanki mąki, szczypta soli. Kruszonka: pół kostki masła, pół szklanki cukru, szklanka mąki, ok. 20 dużych truskawek
Drożdże pokrusz, wsyp do miski. Dodaj po kolei pozostałe – nie mieszaj! Odstaw na 3 godziny w ciepłe miejsce. na kruszonkę zagnieć, wstaw do lodówki.
Wyrośnięte ciasto utrzyj lub zmiksuj. Blaszkę (24x36 cm) natłuść, wlej ciasto, wyrównaj. Ułóż truskawki, posyp kruszonką. Piecz ok. 30 minut w 180°C.
Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie