Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione ciasto z dzieciństwa. W wersji oryginalnej wymaga pieczenia, ale dziś wersja dla tych, kto woli prostsze rozwiązania. Sezonowe owoce ukryte w chatce to pyszny, niebanalny i dziecinnie prosty przepis.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8480
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2972
Polecam.
Odsłon: 1725
Polecam.
Odsłon: 499
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8480
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2972
Polecam.
Odsłon: 1725
Polecam.
Odsłon: 499
Składniki
1. Przygotowujemy wiśnie: Jeśli mamy zamrożone, to rozmrażamy, przecinamy na poł. 2. Przygotowujemy krem: ubijamy składniki kilka minut aż się połączą. 3. Smarujemy kremem podstawę 4. Wypełniamy rurki wiśniami, (idealnie nadaje się do tego pałeczka do sushi), układamy rzędem na kremie w ilości 5 sztuk. Smarujemy kremem i układamy kolejną warstwę. 5. Kiedy powstała "chatka" smarujemy ją kremem ze wszystkich stron.
Ozdabiamy według uznania - np. tartą czekoladą. Idealnie pasuje do wiśni :)