Do góry

Desery Przepis na:

Jajka w skorupce

Jajka w skorupce

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6584

Dodano:

Odsłon: 21

Wypróbowany przepis na "Jajka w skorupce"

Składniki

  • 2 jajka
  • pół szkl. cukru
  • szklanka mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • po 70 ml wody i oleju
  • łyżka octu
  • 6 wydmuszek jajecznych
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Jajka w skorupce

Przygotowanie

  1. Do każdej wydmuszki wlej odrobinę oleju, pokręć nią, aby pokrył ścianki. Ubij 2 jajka, dodaj resztę składników, wyrób ciasto.

  2. Wlej szprycerką do wydmuszek. Ustaw je na blaszce do muffinek. Piecz około 25 min w temp. 180°C.

  3. Sandra Siebert z Lubonia

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń