Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kasza manna w sosie"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Truskawki lub maliny rozmroź, odlej trochę soku. Resztę zmiksuj z cukrem pudrem (według upodobania).
Mleko wlej do rondelka. Wsyp kaszę, roztrzep trzepaczką, aby nie powstały grudki. Gotuj na małym ogniu około 15 minut, mieszając energicznie.
Jajka zmiksuj z cukrem oraz zapachem cytrynowym, aby powstał puszysty kogel-mogel. Włóż do niego łyżkę gorącej kaszy manny, wymieszaj. Przełóż kogel-mogel do rondelka, starannie wymieszaj z resztą kaszy. Gotuj jeszcze chwilę na małym ogniu, aż pudding dobrze zgęstnieje.
Rozlej go do zwilżonych miseczek. Schłodź w lodówce. Wyjmij na talerze. Podaj polany sosem owocowym, udekorowany cząstkami owoców. Możesz go także ozdobić listkami świeżej mięty lub melisy.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,40 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie