Do góry

Desery Przepis na:

Kasza manna w sosie

Kasza manna w sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19075

Dodano:

Odsłon: 9

Wypróbowany przepis na "Kasza manna w sosie"

Składniki

  • 1 litr mleka
  • 12
  • 5 dag kaszy manny
  • 3 łyżki cukru
  • 2 jajka
  • 4 krople zapachu cytrynowego
  • 25 dag mrożonych malin
  • truskawek
  • jagód
  • cukier puder do osłodzenia sosu owocowego
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kasza manna w sosie

Przygotowanie

  1. Truskawki lub maliny rozmroź, odlej trochę soku. Resztę zmiksuj z cukrem pudrem (według upodobania).

  2. Mleko wlej do rondelka. Wsyp kaszę, roztrzep trzepaczką, aby nie powstały grudki. Gotuj na małym ogniu około 15 minut, mieszając energicznie.

  3. Jajka zmiksuj z cukrem oraz zapachem cytrynowym, aby powstał puszysty kogel-mogel. Włóż do niego łyżkę gorącej kaszy manny, wymieszaj. Przełóż kogel-mogel do rondelka, starannie wymieszaj z resztą kaszy. Gotuj jeszcze chwilę na małym ogniu, aż pudding dobrze zgęstnieje.

  4. Rozlej go do zwilżonych miseczek. Schłodź w lodówce. Wyjmij na talerze. Podaj polany sosem owocowym, udekorowany cząstkami owoców. Możesz go także ozdobić listkami świeżej mięty lub melisy.

  5. Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,40 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń