Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne i puszyste oraz proste w wykonaniu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11975
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1326
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12629
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3910
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11975
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1326
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12629
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3910
Składniki
Jabłka obrać i pokroić na cienkie jednakowe talarki ok 4mm( muszą być kwaśne jabłka), Margaryne utrzeć drewniana pałką z żółtkami, cukrem waniliowym i z połową szklanki cukru. Dodać mąkę pszenna i ziemniaczaną oraz proszek. Ciasto nalezy ucierać pałką ponieważ jest konsystencji kremu, mikser może się spalić.
Utarte ciasto wyłożyć na blachę łyżką i poukładać na nim jabłka. Białka ubić, dodać szklankę cukru i wióki, następnie wylać na jabłka. Piec ok. 45 min.