Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe miseczki napełnione owocowym kremem - pokusa,której trudno się oprzeć. :)
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1321
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25057
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 159
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1321
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25057
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 159
Składniki
Czekoladę połamać na kawałki i stopić w kąpieli wodnej. Po dwie foremki wstawić jedna w drugą i wysmarować wewnętrzną foremkę grubą warstwą czekolady. Zachowają swój kształt jeśli wstawi się je do form metalowych lub do blaszki na muffinki. Odczekać, aż czekolada zastygnie, po czym delikatnie oddzielić ją od papieru.
Foremki napełnić kremem na krótko przed podaniem. Przybrać listkami mięty i ustawić na półmisku lub talerzach. Z podanych składników wychodzi 8 "babeczek"