Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe miseczki napełnione owocowym kremem - pokusa,której trudno się oprzeć. :)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 49
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 86
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 117
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 49
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 86
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 117
Składniki
Czekoladę połamać na kawałki i stopić w kąpieli wodnej. Po dwie foremki wstawić jedna w drugą i wysmarować wewnętrzną foremkę grubą warstwą czekolady. Zachowają swój kształt jeśli wstawi się je do form metalowych lub do blaszki na muffinki. Odczekać, aż czekolada zastygnie, po czym delikatnie oddzielić ją od papieru.
Foremki napełnić kremem na krótko przed podaniem. Przybrać listkami mięty i ustawić na półmisku lub talerzach. Z podanych składników wychodzi 8 "babeczek"