Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kremowe babeczki orzechowe"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Przygotuj papilotki do muffinek. Ubij mikserem połowę masła orzechowego z cukrem na gładką kremową masę. Dalej ubijając, dodaj kolejno jajka. Na koniec dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mlekiem.
Napełnij ciastem papilotki do 2/3 wysokości. Piecz 20-25 minut. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Ubij w misce śmietanę. Dodaj resztę masła orzechowego i dokładnie wymieszaj. Nałóż masę na wierzch dobrze ostudzonych babeczek, tworząc piramidki. Posyp okruszkami orzeszków. Na czubku każdej babeczki umieść czekoladkę.Źródło: Olivia