Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kremowe babeczki orzechowe"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12324
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13150
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5374
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12324
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13150
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5374
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Przygotuj papilotki do muffinek. Ubij mikserem połowę masła orzechowego z cukrem na gładką kremową masę. Dalej ubijając, dodaj kolejno jajka. Na koniec dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mlekiem.
Napełnij ciastem papilotki do 2/3 wysokości. Piecz 20-25 minut. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Ubij w misce śmietanę. Dodaj resztę masła orzechowego i dokładnie wymieszaj. Nałóż masę na wierzch dobrze ostudzonych babeczek, tworząc piramidki. Posyp okruszkami orzeszków. Na czubku każdej babeczki umieść czekoladkę.Źródło: Olivia