Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kremowe babeczki orzechowe"
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Przygotuj papilotki do muffinek. Ubij mikserem połowę masła orzechowego z cukrem na gładką kremową masę. Dalej ubijając, dodaj kolejno jajka. Na koniec dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mlekiem.
Napełnij ciastem papilotki do 2/3 wysokości. Piecz 20-25 minut. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Ubij w misce śmietanę. Dodaj resztę masła orzechowego i dokładnie wymieszaj. Nałóż masę na wierzch dobrze ostudzonych babeczek, tworząc piramidki. Posyp okruszkami orzeszków. Na czubku każdej babeczki umieść czekoladkę.Źródło: Olivia
Przepisy Desery
Desery
Bułeczki z rabarbarem
Desery
Ciasto francuskie z budyniem i truskawkami
Desery
Ciasto w 5 minut
Desery
Ciasto Pierwszy taniec
Bułeczki z rabarbarem
Sezon na rabarbar jest bardzo krótki, dlatego korzystajmy. Jeżeli mamy włas...
Odsłon: 6
Ciasto francuskie z budyniem i truskawkami
Ekspresowy deser z ciasta francuskiego, budyniu i truskawkek. Przygotujecie g...
Odsłon: 70