Do góry

Desery Przepis na:

Krówka

Krówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 574

Dodano:

Odsłon: 26015

Pyszne ciasto bez pieczenia

Składniki

  • herbatniki, 7 paczek
  • krakersy (duże), 2 paczki
  • śmietana (36%), 0,375l
  • śmietanfix, 2 szt.
  • gorzka czekolada, 1 szt.
  • mleko, 3,5 szklanki
  • cukier, 0,5 szkl
  • mąka, 1 szkl
  • żółtka, 4 szt
  • cukier wanil., 1 szt.
  • masło extra, 1 kostka i 2 łyżki
  • masa krówkowa (gotowa), 1 puszka
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Krówka

Przygotowanie

  1. MASA BUDYNIOWA 2,5 szklanki mleka + 0,5 szkl. cukru i cukier wanil. zagotować.

  2. 1 szklankę mąki + 1 szklankę mleka + żółtka zmiksować i dodać do gotującego się mleka. Ugotować budyń aż będzie gęsty ciągle mieszając.

  3. Wystudzić i połączyć ze zmiksowanym masłem.

  4. Dno dużej blaszki wyłożyć pergaminem lub folią aluminiową.

  5. Układać warstwy - herbatniki (jeden obok drugiego) - masa budyniowa (pół) - krakersy - masa krówkowa - krakersy - masa budyniowa - herbatniki - bita śmietana (krótko ubita razem ze śmietanfixami) - gorzka czekolada starta na tarce

  6. Ciasto najlepsze na drugi dzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rozokoc1 13 stycznia 2013 dodaję jeszcze jako jedną warstwę dżem lub galaretkę koniecznie z czarnej porzeczki, naprawdę polecam spróbować:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń