Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 41
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 699
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 54
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 41
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 699
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 54
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Składniki
MASA BUDYNIOWA 2,5 szklanki mleka + 0,5 szkl. cukru i cukier wanil. zagotować.
1 szklankę mąki + 1 szklankę mleka + żółtka zmiksować i dodać do gotującego się mleka. Ugotować budyń aż będzie gęsty ciągle mieszając.
Wystudzić i połączyć ze zmiksowanym masłem.
Dno dużej blaszki wyłożyć pergaminem lub folią aluminiową.
Układać warstwy - herbatniki (jeden obok drugiego) - masa budyniowa (pół) - krakersy - masa krówkowa - krakersy - masa budyniowa - herbatniki - bita śmietana (krótko ubita razem ze śmietanfixami) - gorzka czekolada starta na tarce
Ciasto najlepsze na drugi dzień