Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruchy placek z jagodami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 90 minut
Mąkę wymieszać z orzechami i cukrem pudrem. Dodać żółtko i masło, szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię, włożyć do lodówki na 30 minut.
Jajka ubić z cukrem, wymieszać ze śmietaną i jogurtem. Schłodzone kruche ciasto rozwałkować na placek o śr. 30 cm. Formę o śr. 26 cm posmarować tłuszczem. Spód i brzegi formy wylepić ciastem. Gęsto ponakłuwać je widelcem. Spód posypać tartą bułką i jagodami. Zalać masą śmietanową. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec około 60 minut.
Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco