Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruchy placek z jagodami"
Kolejne szaleństwo z jagodami. Czasami trzeba ,bo sezon jagodowy jest bardzo...
Odsłon: 30792
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 33
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 190
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 79
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 33
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 190
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 79
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 90 minut
Mąkę wymieszać z orzechami i cukrem pudrem. Dodać żółtko i masło, szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię, włożyć do lodówki na 30 minut.
Jajka ubić z cukrem, wymieszać ze śmietaną i jogurtem. Schłodzone kruche ciasto rozwałkować na placek o śr. 30 cm. Formę o śr. 26 cm posmarować tłuszczem. Spód i brzegi formy wylepić ciastem. Gęsto ponakłuwać je widelcem. Spód posypać tartą bułką i jagodami. Zalać masą śmietanową. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec około 60 minut.
Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco
Przepisy Desery
Desery
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Desery
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Desery
Szarlotka sypana
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Masz ochotę na coś słodkiego? Trudno o bardziej wiosenny deser niż ciasto maś...
Odsłon: 483
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Kto lubi ciasta drożdżowe ? mam dziś dla was fajny przepis który wymyśliłam s...
Odsłon: 44