Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne.Moje córki je uwielbiają:)
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 892
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 401
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 160
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 2397
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 892
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 401
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 160
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 2397
Składniki
Sposób przygotowania Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy rozdrobnione drożdże (najlepiej starte na tarce) oraz pozostałe składniki. Zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy w folię spożywczą i na całą dobę wkładamy do lodówki.
Następnego dnia obieramy jabłka, kroimy w ósemki, posypujemy cynamonem.
Ciasto rozwałkowujemy na placek grubości około 3 mm i szklanką wycinamy kółka.
Na każde kółko nakładamy kawałek jabłka i składamy na pół. Ciasteczka układamy na natłuszczonej blasze. Z wierzchu smarujemy białkiem i posypujemy cukrem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 °C, aż się lekko zrumienią. P.S.Księżyce można też zrobić od razu,wkładająć ciasto do lodówki na ok.1/2 do 1 godz.