Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne.Moje córki je uwielbiają:)
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 86
Dziś do pracy.
Odsłon: 113
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 119
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15387
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 297
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 86
Dziś do pracy.
Odsłon: 113
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 119
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15387
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 297
Składniki
Sposób przygotowania Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy rozdrobnione drożdże (najlepiej starte na tarce) oraz pozostałe składniki. Zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy w folię spożywczą i na całą dobę wkładamy do lodówki.
Następnego dnia obieramy jabłka, kroimy w ósemki, posypujemy cynamonem.
Ciasto rozwałkowujemy na placek grubości około 3 mm i szklanką wycinamy kółka.
Na każde kółko nakładamy kawałek jabłka i składamy na pół. Ciasteczka układamy na natłuszczonej blasze. Z wierzchu smarujemy białkiem i posypujemy cukrem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 °C, aż się lekko zrumienią. P.S.Księżyce można też zrobić od razu,wkładająć ciasto do lodówki na ok.1/2 do 1 godz.