Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kwadraciki na owocach"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7845
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 282
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3062
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7845
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 282
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3062
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Składniki
Mleko zagotuj z 3 łyżkami cukru, cukrem waniliowym i skórką z cytryny. Wsyp kaszkę, gotuj do zgęstnienia. Zdejmij z ognia. Dodaj żółtko i pianę ubitą z białka.
Wymieszaj. Płaską formę posmaruj łyżeczką masła. Na spodzie rozsmaruj kaszkę. Wystudź.
Budyń wymieszaj z 1/3 soku wiśniowego. Resztę soku zagotuj z pozostałym cukrem. Wlej budyń. Gotuj, aż zgęstnieje. Dodaj owoce. Kaszkę potnij na kwadraciki. Zrumień je na pozostałym maśle. Kluseczki podawaj z sosem, oprószone cukrem pudrem.
60 min; Porcja: 440 kcal; Cena porcji: 2,55 zł.Źródło: Naj