Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Życzę Miłego pieczenia!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3694
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3797
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 363
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 670
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3694
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3797
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 363
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 670
Składniki
1. Oddziel białka od żółtek. Białka ubij ze szczyptą soli, kiedy masa zacznie robić się sztywna rozpocznij dodawanie partiami cukru. Nie dodaj następnej partii dopóki poprzednia się nie rozpuści. Podaną ilość cukru można podzielić na 3-4 części. Dodaj żółtka i zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie wlej olej, całość na raz ale dosyć wąską strużką żeby piana nie opadła. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i wsypuj partiami do ubitej masy, mieszając szpatułką. Nie za długo bo piana opadnie i ciasto będzie ciężkie.
2. 2. Przełóż do tortownicy o średnicy 22-24 cm, dno wyłóż papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż truskawki pokrojone na połówki lub ćwiartki. Piekarnik rozgrzej do 175°C i piecz przez ok. 50 min lub do suchego patyczka.