Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
podpatrzona wersja popularnego ciasta ze szpinakiem,które nie zawiodło swoim smakiem i wyglądem.Smakowało i zaskoczyło ,szpinak nie wyczuwalny a jakże efektowny .Doskonały pomysł na jego podstępne ''przemycenie'' do potrawy w wersji słodkiej .Dodatkowo naturalny i zdrowy barwnik ;) Spodobał mi się pomysł z truskawkami ,pięknie się prezentują na kremie jak i na wierzchu.Przepis podpatrzyłam od Pani Zuzanny ,proporcje na dużą blachę 24/36 cm ; i mnie wyszło smacznie i superowo!
Szpinak rozmrozić ,odcisnąć z nadmiaru wody,zblenderować.Białka ubić ,dodać cukier i cukier waniliowy ,ubić na kremową masę.Dodać żółtka,ciągle ubijając.Cienkim strumykiem wlewać olej.Dodać szpinak.Mąkę przesiać z proszkiem.Dodać do ciasta ,delikatnie wymieszać.Wyłożyć na wysmarowaną blaszkę 25/36 cm .
piec ok 30 min-w piekarniku z teromobiegrm a 60 min z grzałką góra -dól w 160- 180 st.
Po upieczeniu ,wystudzić,odkroić 1/3 ciasta z wierzchu i pokruszyć.
Galaretkę wraz z żelatyną rozpuścić w ok 3/4 szklanki wody ,przestudzić.Kremówkę ubić,pod koniec dodając galaretkę.Masę wyłożyć na dolną część ciasta.Truskawki przekroić na pół,ułożyć na masie.Następnie położyć rozkruszone ciasto ,lekko dociskając.Wierzch udekorować drobnymi owocami truskawek ,malin.Mogą to też być borówki,jagody ,poziomki...
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7826
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2118
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30014
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5039
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7826
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2118
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30014
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5039
Składniki
Szpinak rozmrozić ,odcisnąć z nadmiaru wody,zblenderować.Białka ubić ,dodać cukier i cukier waniliowy ,ubić na kremową masę.Dodać żółtka,ciągle ubijając.Cienkim strumykiem wlewać olej.Dodać szpinak.Mąkę przesiać z proszkiem.Dodać do ciasta ,delikatnie wymieszać.Wyłożyć na wysmarowaną blaszkę 25/36 cm . piec ok 30 min-w piekarniku z teromobiegrm a 60 min z grzałką góra -dól w 160- 180 st.
Po upieczeniu ,wystudzić,odkroić 1/3 ciasta z wierzchu i pokruszyć. Galaretkę wraz z żelatyną rozpuścić w ok 3/4 szklanki wody ,przestudzić.Kremówkę ubić,pod koniec dodając galaretkę.Masę wyłożyć na dolną część ciasta.Truskawki przekroić na pół,ułożyć na masie.Następnie położyć rozkruszone ciasto ,lekko dociskając.Wierzch udekorować drobnymi owocami truskawek ,malin.Mogą to też być borówki,jagody ,poziomki...
Przepisy Desery
Desery
Jabłka w biszkopcie
Desery
Lody cappuccino
Desery
Placki z serka waniliowego
Desery
Rurki z kremem
Jabłka w biszkopcie
Wspaniały deser dla wszystkich. Polecam ten przepis.
Odsłon: 117
Lody cappuccino
Aksamitne lody cappuccino, w których znajdziesz chrupiące kawałki czekolady s...
Odsłon: 362