Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lodowe mascarpone"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 440
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 401
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1494
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5757
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 440
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 401
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1494
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5757
Składniki
Serek mascarpone połącz z cukrem pudrem, śmietaną i nasionami z laski wanilii. Zmiksuj na gładką masę, po czym dodaj startą na tarce o drobnych oczkach czekoladę.
Białka ubij na sztywną pianę, po czym delikatnie wymieszaj z masą mascarpone. Gdy będzie gotowa, przełóż ją do 6 kubeczków po jogurtach, natłuszczonych wcześniej odrobiną oleju.
Wstaw naczynia do lodówki na noc lub do zamrażarki – na kilka godzin.
Truskawki i maliny zmik suj z białym cukrem i polej nim mocno schłodzony deser. Smacznego!
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: łatwe.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Kępic</strong>Źródło: Telemax