Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewiele składników. Szybkie i proste w robieniu. Idealna konsystencja od razu po zrobieniu jak i wyjęciu z zamrażalki. A przede wszystkim idealnie pyszne - kremowe lody :) http://vanillateaspoon.blox.pl/html
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10399
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336740
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4262
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423562
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10399
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336740
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4262
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423562
Składniki
Proponuję podwoić porcję bo z tego przepisu wychodzi ok. pół litra lodów.
Banany pokroiłam w plasterki. Wrzuciłam do wysokiego naczynia. Do tego wsypałam cukier, wlałam sok z cytryny, rum i śmietankę. Wszystko potraktowałam blenderem, żeby wyszła idealnie gładka, kremowa masa.
Wstawiłam na noc do lodówki.
Lody kręciłam następnego dnia rano. Oczywiście kręcimy wg instrukcji naszej maszynki do lodów, do uzyskania odpowiedniej konsystencji. U mnie trwało to niecałe 20 min. Bardzo szybko.
Lody można zrobić domowym sposobem, tak jak podaje Cuda.wianki (przepis z jej strony - brulionzprzepisami.blox.pl).
Cytuję: "wedlug olive! mozna te lody rowniez zrobic domowym sposobem, bez maszyny. niestety robi sie je znacznie dluzej. trzeba je wlozyc do plastikowego pojemnika i chlodzic w zamrazarce. wyjmowac co dwie godziny i mieszac ponownie. tak dlugo, az mikstura nabierze konsystencji lodow."