Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 162
Dodano: 20.05.2011
Odsłon: 27418
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Mleko zagotuj wraz z margaryną,cukrem,cukrem wanilowym i aromatem Do gotującego mleka wsyp powoli cały czas mieszając grysik,zmniejsz ogien,gotuj ok.2-3 min.Masę podziel na pół .W brytfance poukładaj herbatniki .Do jednej częsci masy wsyp kakao i wymieszaj .Masę wyłóż na herbatniki a następnie przykryj jasna masą na wierzch poukładaj resztę herbatników.Na parze rozpuść krem np. nutellę wraz z dwiema łyzkami wody.polej ciasto ,wstaw do lodówki na conajmniej 2 godz.Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

kwiatusza 29 maja 2011Zgłoś do usunięcia
dokładnie pod wpływem masy i polewy herbatniki miekną i łatwo sie kroi a jak sie da bardziej płynną polewę i wiecej fajnie harbatniki nasiąkają polewą i jest jeszcze lepszejsze :-)2 Kto głosował? | Odpowiedz

renia81 29 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Też taką "stefcię" robię:) Herbatniki zmiekną pod wpływem ciepłej masy2 Kto głosował? | Odpowiedz

ask12 23 maja 2011Zgłoś do usunięcia
czy herbatników nie trzeba czymś nasączyć żeby się łatwo kroiło?1 Kto głosował? | Odpowiedz

pysia004 22 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Nie wiem czemu ale nie przepadam za ciastami z herbatnikami...;P1 Kto głosował? | Odpowiedz

martysia4567 21 maja 2011Zgłoś do usunięcia
super do ulubionych !!1 Kto głosował? | Odpowiedz