Do góry

Desery Przepis na:

moja stefcia

moja stefcia

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 170

Dodano:

Odsłon: 27645

łatwe ,szybkie wykonanie i bardzo smaczne

Składniki

  • mleko, 1 l.
  • herbatniki, 1 duza paczka
  • cukier, 4 łyzki
  • cukier waniliowy, 1 op.
  • aqromat migdałowy, 5-6 kropel
  • Margaryna KASIA, 1/2 kostki
  • grysik błyskawiczny, 1 szklanka
  • kakao rozpuszczalne np.puchatek, 5 łyzek
  • nutella lub inny krem, 2 łyzki czubate
> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
moja stefcia

Przygotowanie

  1. Mleko zagotuj wraz z margaryną,cukrem,cukrem wanilowym i aromatem Do gotującego mleka wsyp powoli cały czas mieszając grysik,zmniejsz ogien,gotuj ok.2-3 min.Masę podziel na pół .W brytfance poukładaj herbatniki .Do jednej częsci masy wsyp kakao i wymieszaj .Masę wyłóż na herbatniki a następnie przykryj jasna masą na wierzch poukładaj resztę herbatników.Na parze rozpuść krem np. nutellę wraz z dwiema łyzkami wody.polej ciasto ,wstaw do lodówki na conajmniej 2 godz.Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kwiatusza 29 maja 2011 dokładnie pod wpływem masy i polewy herbatniki miekną i łatwo sie kroi a jak sie da bardziej płynną polewę i wiecej fajnie harbatniki nasiąkają polewą i jest jeszcze lepszejsze :-)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renia81 29 maja 2011 Też taką "stefcię" robię:) Herbatniki zmiekną pod wpływem ciepłej masy

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ask12 23 maja 2011 czy herbatników nie trzeba czymś nasączyć żeby się łatwo kroiło?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pysia004 22 maja 2011 Nie wiem czemu ale nie przepadam za ciastami z herbatnikami...;P

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń