Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słoskie muffinki z truskawką zwabią do kuchni każdego łakomczucha, w dodatku przyrządza się je szybko a jak efektownie wyglądają!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Składniki
Cukier puder zmiksować z margaryną na gładką masę, dodać jajko, mleko, wymieszać.
Do drugiej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sodę.
Połączyć wszystkie składniki na gładką masę.
Napełniać formę wkładając do każdego papilotka 1 łyżkę masy, łyżeczkę dżemu i masę, do 2/3 wysokości papilotka.
Piec w temp. 180 stopni ok 20 minut, aż będą miały złoty kolor.
Upieczone dekorować lukrem (ubić pianę z 1 białka na sztywno, dodawać powoli cukier puder - 1 szklankę i sok z cytryny) muffinki dekorować wiórkami, posypka, płatkami migdałowymi lub czekoladowymi serduszkami