Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słoskie muffinki z truskawką zwabią do kuchni każdego łakomczucha, w dodatku przyrządza się je szybko a jak efektownie wyglądają!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7574
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2621
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7574
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2621
Składniki
Cukier puder zmiksować z margaryną na gładką masę, dodać jajko, mleko, wymieszać.
Do drugiej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sodę.
Połączyć wszystkie składniki na gładką masę.
Napełniać formę wkładając do każdego papilotka 1 łyżkę masy, łyżeczkę dżemu i masę, do 2/3 wysokości papilotka.
Piec w temp. 180 stopni ok 20 minut, aż będą miały złoty kolor.
Upieczone dekorować lukrem (ubić pianę z 1 białka na sztywno, dodawać powoli cukier puder - 1 szklankę i sok z cytryny) muffinki dekorować wiórkami, posypka, płatkami migdałowymi lub czekoladowymi serduszkami