Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słoskie muffinki z truskawką zwabią do kuchni każdego łakomczucha, w dodatku przyrządza się je szybko a jak efektownie wyglądają!
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 119
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 105
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 119
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 105
Składniki
Cukier puder zmiksować z margaryną na gładką masę, dodać jajko, mleko, wymieszać.
Do drugiej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sodę.
Połączyć wszystkie składniki na gładką masę.
Napełniać formę wkładając do każdego papilotka 1 łyżkę masy, łyżeczkę dżemu i masę, do 2/3 wysokości papilotka.
Piec w temp. 180 stopni ok 20 minut, aż będą miały złoty kolor.
Upieczone dekorować lukrem (ubić pianę z 1 białka na sztywno, dodawać powoli cukier puder - 1 szklankę i sok z cytryny) muffinki dekorować wiórkami, posypka, płatkami migdałowymi lub czekoladowymi serduszkami