Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22708
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15073
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4815
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45181
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 698
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22708
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15073
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4815
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45181
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 698
Składniki
Do miski wlewamy ciepłą wodę dodajemy drożdże,cukier,masło,jajko wszystko mieszamy następnie dodajemy stopniowo mąkę tyle żeby ciasto było gładkie i się nie kleiło. Zostawiamy na godzinę w ciepłym miejscu.Po tym czasie zagotowujemy osoloną wodę a z ciasta robimy wałki skręcamy je i łączymy tak aby powstały obwarzanki. Wrzucamy obwarzanki na wrzątek i gotujemy 1 minute z jednej strony i 1 minute z drugiej.Wyciągamy i osuszamy,wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia,smarujemy jajkiem i posypujemy makiem. Pieczemy do 20 minut w 200 stopniach. SMACZNEGO!