Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 687
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11169
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3951
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1368
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 687
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11169
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3951
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1368
Składniki
Do miski wlewamy ciepłą wodę dodajemy drożdże,cukier,masło,jajko wszystko mieszamy następnie dodajemy stopniowo mąkę tyle żeby ciasto było gładkie i się nie kleiło. Zostawiamy na godzinę w ciepłym miejscu.Po tym czasie zagotowujemy osoloną wodę a z ciasta robimy wałki skręcamy je i łączymy tak aby powstały obwarzanki. Wrzucamy obwarzanki na wrzątek i gotujemy 1 minute z jednej strony i 1 minute z drugiej.Wyciągamy i osuszamy,wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia,smarujemy jajkiem i posypujemy makiem. Pieczemy do 20 minut w 200 stopniach. SMACZNEGO!