Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7952
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 328
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3298
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 608
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7952
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 328
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3298
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 608
Składniki
Do miski wlewamy ciepłą wodę dodajemy drożdże,cukier,masło,jajko wszystko mieszamy następnie dodajemy stopniowo mąkę tyle żeby ciasto było gładkie i się nie kleiło. Zostawiamy na godzinę w ciepłym miejscu.Po tym czasie zagotowujemy osoloną wodę a z ciasta robimy wałki skręcamy je i łączymy tak aby powstały obwarzanki. Wrzucamy obwarzanki na wrzątek i gotujemy 1 minute z jednej strony i 1 minute z drugiej.Wyciągamy i osuszamy,wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia,smarujemy jajkiem i posypujemy makiem. Pieczemy do 20 minut w 200 stopniach. SMACZNEGO!