Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 127
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 77
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 148
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 90
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 179
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 127
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 77
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 148
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 90
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 179
Składniki
Do miski wlewamy ciepłą wodę dodajemy drożdże,cukier,masło,jajko wszystko mieszamy następnie dodajemy stopniowo mąkę tyle żeby ciasto było gładkie i się nie kleiło. Zostawiamy na godzinę w ciepłym miejscu.Po tym czasie zagotowujemy osoloną wodę a z ciasta robimy wałki skręcamy je i łączymy tak aby powstały obwarzanki. Wrzucamy obwarzanki na wrzątek i gotujemy 1 minute z jednej strony i 1 minute z drugiej.Wyciągamy i osuszamy,wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia,smarujemy jajkiem i posypujemy makiem. Pieczemy do 20 minut w 200 stopniach. SMACZNEGO!