Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owoce pod kruszonką"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424820
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10652
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336937
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4753
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424820
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10652
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336937
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4753
Składniki
Truskawki umyj pod bieżącą wodą, osusz i usuń szypułki. Większe sztuki przekrój na pół. Łodygi rabarbaru starannie umyj i osusz. Następnie obierz i pokrój na pięciocentymetrowe kawałki. Truskawki i rabarbar przełóż do miski, posyp mąką ziemniaczaną oraz 2 łyżkami cukru wymieszaj.
Do miski przesiej mąkę pszenną, dodaj pozostały cukier, cukier wanilinowy, cynamon, płatki owsiane, mielone migdały lub orzechy i wymieszaj łyżką. Dodaj ok. 10 dag drobno posiekanego masła lub margaryny. Wszystkie kruszonki połącz ze sobą, rozcierając je palcami.
Formę do tarty lub żaroodporne naczynie posmaruj masłem lub margaryną (1 łyżka). Wyłóż owoce i posyp je kruszonką. Na wierzchu ułóż wiórki pozostałego masła lub margaryny.
Piekarnik rozgrzej do 180° C, wstaw naczynie żaroodporne i piecz ok. 30-40 minut, aż kruszonka nabierze złotego koloru. Naczynie z ciastem wyjmij z piekarnika i odstaw na ok. 10 min, by lekko przestygło. Podawaj z dodatkiem bitej śmietany, puddingiem waniliowym albo gałką ulubionych lodów.
60 minut. Porcja: 240 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie