Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piaskowiec w białej polewie"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1682
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1480
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1472
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1688
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1682
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1480
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1472
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1688
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbijaj jajka i ucieraj.
Mąkę wymieszaj z proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dobrze wymieszaj mikserem. Odłóż 2/3, resztę wymieszaj z suchym makiem.
Foremkę posmaruj tłuszczem. Oprósz tartą bułką. Na spodzie rozsmaruj jasne ciasto. Na jasną warstwę łyżką nałóż porcje ciasta z makiem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około 50 minut. Gotowe ciasto wystudź. Następnie oblej stopioną polewą czekoladową.Źródło: Tina