Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 203
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4854
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4783
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44736
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 375
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 203
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4854
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4783
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44736
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 375
Składniki
Mak sparz wrzątkiem i dobrze odcedź. Wymieszaj mikserem mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodaj mak, olej, mleko roślinne (lub wodę) oraz ocet naturalny, dwie łyżki aromatu waniliowego i ponownie dobrze wymieszaj.
Formę wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą. Wlej ciasto do formy. Rozgrzej piekarnik do 175 st. C (z termoobiegiem). Piecz przez około 25 minut. Po wyjęciu przestudź i podawaj.
Czas przygotowania: 35 minut 90 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień