Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piramidka kokosowa"
<strong>Sok można zastąpić słodką śmietanką.</strong>
Opłukany ryż wsypujemy do rondelka i zalewamy mlekiem kokosowym. Do puszki wlewamy 200 ml wody, płuczemy ją. Tę wodę także wlewamy do ryżu. Dodajemy cukier i sól. Mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu 12 minut (do miękkości ryżu).
W tym czasie do innego rondelka wkładamy owoce tropikalne z zalewą, laskę cynamonu i, jeśli ktoś lubi, 2-3 ziarenka kardamonu. Gotujemy 3 minuty. Odstawiamy do ostygnięcia. Owoce przecedzamy, ale soku nie wylewamy.
Miseczki wykładamy folią spożywczą lub płuczemy zimną wodą i napełniamy ryżem do jednej trzeciej objętości. Na ryżu rozkładamy owoce, przykrywamy warstwą pozostałego ryżu i dobrze dociskamy.
Wstawiamy do lodówki na 30-40 minut (do stężenia). Deser wybijamy z miseczek na talerzyki, dekorujemy plastrem cytryny oraz resztą owoców i podlewamy odcedzonym sokiem z owoców.
<strong>Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 3,10 zł</strong>
<strong>Wartość odżywcza jednej porcji 675 kcal Białko 14,1 g/Tłuszcz 32 g/Węglowodany 86,2 g</strong>Źródło: Rewia
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 53
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 191
Sałatka z kabanosów to zdecydowanie jedna z moich ulubionych sałatek. Szybka,...
Odsłon: 20
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 53
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 191
Sałatka z kabanosów to zdecydowanie jedna z moich ulubionych sałatek. Szybka,...
Odsłon: 20
Składniki
<strong>Sok można zastąpić słodką śmietanką.</strong>
Opłukany ryż wsypujemy do rondelka i zalewamy mlekiem kokosowym. Do puszki wlewamy 200 ml wody, płuczemy ją. Tę wodę także wlewamy do ryżu. Dodajemy cukier i sól. Mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu 12 minut (do miękkości ryżu).
W tym czasie do innego rondelka wkładamy owoce tropikalne z zalewą, laskę cynamonu i, jeśli ktoś lubi, 2-3 ziarenka kardamonu. Gotujemy 3 minuty. Odstawiamy do ostygnięcia. Owoce przecedzamy, ale soku nie wylewamy.
Miseczki wykładamy folią spożywczą lub płuczemy zimną wodą i napełniamy ryżem do jednej trzeciej objętości. Na ryżu rozkładamy owoce, przykrywamy warstwą pozostałego ryżu i dobrze dociskamy.
Wstawiamy do lodówki na 30-40 minut (do stężenia). Deser wybijamy z miseczek na talerzyki, dekorujemy plastrem cytryny oraz resztą owoców i podlewamy odcedzonym sokiem z owoców.
<strong>Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 3,10 zł</strong>
<strong>Wartość odżywcza jednej porcji 675 kcal Białko 14,1 g/Tłuszcz 32 g/Węglowodany 86,2 g</strong>Źródło: Rewia
Przepisy Desery
Desery
Błyskawiczne czekoladowe ciasto z rabarbarem. Jedna porcja to za mało
Desery
Sernik Izaura
Desery
Ciasto w 5 minut
Desery
Tarta z truskawkami
Błyskawiczne czekoladowe ciasto z rabarbarem. Jedna porcja to za mało
Połączenie słodkiej czekolady i kwaśnego rabarbaru nie może się nie udać. Dod...
Odsłon: 33
Sernik Izaura
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 191