Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 42
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 660
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 42
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 660
Składniki
Ciasto: Wszystkie składniki pomieszać, wyrobić ciasto i podzielić na 2 części.
Masa sezamowa: Składniki wymieszać i gotować na małym ogniu 5 minut. Ostudzić, ale lekko ciepłe dać na jeden placek i upiec.
Masa kokosowa: Białka ubić dodać resztę składników, wlać na drugi placek i upiec.
Masa do przekładania: Chałwę i masło utrzeć razem dodać spiritus.
Przekładać w kolejności: Placek sezamowy
masa z chałwy
placek kokosowy