Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek śliwkowy"
Mąkę przesiać razem z proszkiem budyniowym, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Posiekać z zimnym masłem. Dodać cukier, żółtka oraz śmietanę. wymieszać nożem i zagnieść kruche ciasto. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut.
Blachę natłuścić, posypać tartą bułką. Ciasto rozwałkować cienko na oprószonej mąka stolnicy. Przenieść na wałku na blaszkę. Ciasto nakłuć gęsto widelcem. Wstawić do piekarnika (180o) i podpiec przez 10-15 minut na złoty kolor.
Śliwki umyć, rozciąć na pół, wypestkować. Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika. Ułożyć na nim ciasno połówki śliwek przekrojem do góry. Posypać płatkami migdałowymi i polać miodem. Ponownie wstawić do piekarnika i piec jeszcze około 30 minut.
ok. 65 minut
<strong>Superrada</strong>
Jeśli chcesz, by kruchy placek był po upieczeniu równy i cieniutki, przed włożeniem do piekarnika przykryj ciasto papierem do pieczenia i obciąż suchym grochem.Źródło: Twoje Imperium
Bardzo lubię śliwki każdego rodzaju , dlatego zamykam je w słoikach żeby towa...
Odsłon: 505
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 3351
Szybkie i smaczne ciasto lekko wilgotne o intensywnym bananowym smaku a do te...
Odsłon: 105
Zawsze smaczna i zdrowa. Prosta, szybka i łatwa w wykonaniu. Pasuje prawie do...
Odsłon: 3597
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 3351
Szybkie i smaczne ciasto lekko wilgotne o intensywnym bananowym smaku a do te...
Odsłon: 105
Zawsze smaczna i zdrowa. Prosta, szybka i łatwa w wykonaniu. Pasuje prawie do...
Odsłon: 3597
Składniki
Mąkę przesiać razem z proszkiem budyniowym, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Posiekać z zimnym masłem. Dodać cukier, żółtka oraz śmietanę. wymieszać nożem i zagnieść kruche ciasto. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut.
Blachę natłuścić, posypać tartą bułką. Ciasto rozwałkować cienko na oprószonej mąka stolnicy. Przenieść na wałku na blaszkę. Ciasto nakłuć gęsto widelcem. Wstawić do piekarnika (180o) i podpiec przez 10-15 minut na złoty kolor.
Śliwki umyć, rozciąć na pół, wypestkować. Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika. Ułożyć na nim ciasno połówki śliwek przekrojem do góry. Posypać płatkami migdałowymi i polać miodem. Ponownie wstawić do piekarnika i piec jeszcze około 30 minut.
ok. 65 minut
<strong>Superrada</strong>
Jeśli chcesz, by kruchy placek był po upieczeniu równy i cieniutki, przed włożeniem do piekarnika przykryj ciasto papierem do pieczenia i obciąż suchym grochem.Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Desery
Desery
Najprostsze ciasto ucierane z truskawkami
Desery
Ekspresowe ciasto z rabarbarem
Desery
Placek z bananami
Desery
Proste lody z rabarbarem i wanilią
Najprostsze ciasto ucierane z truskawkami
Sezon truskawkowy powoli przekracza progi naszych kuchni. Dlatego zaraz po sk...
Odsłon: 37
Ekspresowe ciasto z rabarbarem
Do zrobienia w kilka chwil bez użycia miksera!
Odsłon: 42