Do góry

Desery Przepis na:

Pomidory z ciecierzycą po indyjsku

Pomidory z ciecierzycą po indyjsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6584

Dodano:

Odsłon: 0

Wypróbowany przepis na "Pomidory z ciecierzycą po indyjsku"

Składniki

  • 3 szklanki ciecierzycy moczonej przez 12 godzin
  • 800 g pomidorów bez skórki
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • 2 cebule
  • 1 czerwona papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1/2 łyżeczki kuminu
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pomidory z ciecierzycą po indyjsku

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę gotuj przez godzinę, pod koniec posól.

  2. Cebulę i paprykę pokrój drobno. Podsmaż cebulę, dodaj przyprawy i posiekany czosnek. Po 3 min dołącz paprykę i duś do miękkości. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, po 10 min przecier pomidorowy, ciecierzycę, sól i pieprz. Duś jeszcze chwilę.

  3. 270 kcal

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń