Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidory z ciecierzycą po indyjsku"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 781
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425071
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10713
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 781
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425071
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10713
Składniki
Ciecierzycę gotuj przez godzinę, pod koniec posól.
Cebulę i paprykę pokrój drobno. Podsmaż cebulę, dodaj przyprawy i posiekany czosnek. Po 3 min dołącz paprykę i duś do miękkości. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, po 10 min przecier pomidorowy, ciecierzycę, sól i pieprz. Duś jeszcze chwilę.
270 kcalŹródło: Takie jest życie