Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na krówkę"
Do przesianej mąki dodać zimne masło, posiekać. Dodać cukier, żółtka i proszek do pieczenia. Starannie zagnieść ciasto.
Podzielić na dwie części, cienko rozwałkować. Ułożyć na dwóch blachach. Upiec na złoty kolor. Gdy ciasto ostygnie, posmarować jeden placek warstwą dżemu i nałożyć drugi, delikatnie docisnąć.
Z mleka odlać pół szklanki, resztę zagotować z cukrem. Do zimnego mleka dodać obydwa rodzaje mąki i cukier waniliowy, wlać do gotującego mleka, wymieszać, zagotować.
Masło utrzeć, dodać do budyniu, wymieszać. Wylać gorące na ciasto. Śmietanę z cukrem gotować aż zgęstnieje, dodać szklankę orzechów i łyżkę wody. Ciepłe wylać na masę.
<strong>Superrada</strong>
Ciasto odstawić do całkowitego zastygnięcia. Przed podaniem każdy kawałek ozdobić, np. pokruszonymi cytrynowymi bezikami lub tartą gorzką czekoladą.Źródło: Twoje Imperium
Przepyszne, kruche krówki w wersji wegańskiej. Są takie, że trudno skończyć p...
Odsłon: 5900
Jak zachwycić gości pysznym ciastem, ale przy okazji nie tracić czasu na jego...
Odsłon: 18263
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 45
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 82
Nie masz pomysłu na szybką, słodką przekąskę do popołudniowej kawy? Nic prost...
Odsłon: 154
Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Bez wątpienia –...
Odsłon: 34
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 531
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 45
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 82
Nie masz pomysłu na szybką, słodką przekąskę do popołudniowej kawy? Nic prost...
Odsłon: 154
Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Bez wątpienia –...
Odsłon: 34
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 531
Składniki
Do przesianej mąki dodać zimne masło, posiekać. Dodać cukier, żółtka i proszek do pieczenia. Starannie zagnieść ciasto.
Podzielić na dwie części, cienko rozwałkować. Ułożyć na dwóch blachach. Upiec na złoty kolor. Gdy ciasto ostygnie, posmarować jeden placek warstwą dżemu i nałożyć drugi, delikatnie docisnąć.
Z mleka odlać pół szklanki, resztę zagotować z cukrem. Do zimnego mleka dodać obydwa rodzaje mąki i cukier waniliowy, wlać do gotującego mleka, wymieszać, zagotować.
Masło utrzeć, dodać do budyniu, wymieszać. Wylać gorące na ciasto. Śmietanę z cukrem gotować aż zgęstnieje, dodać szklankę orzechów i łyżkę wody. Ciepłe wylać na masę.
<strong>Superrada</strong>
Ciasto odstawić do całkowitego zastygnięcia. Przed podaniem każdy kawałek ozdobić, np. pokruszonymi cytrynowymi bezikami lub tartą gorzką czekoladą.Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Desery
Desery
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Desery
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Desery
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą. Tylko 3 składniki
Desery
Błyskawiczne czekoladowe ciasto z rabarbarem. Jedna porcja to za mało
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Dzisiaj upiekłam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu placek śliwkowy. Pl...
Odsłon: 5
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Cudowne połączenie bananów z masłem orzechowym. Są tak dobre, że ciężko się o...
Odsłon: 114