Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puszysty kopiec z masą śmietanową i kruchą bezą"
To ciasto jest od lat obowiązkową pozycją na moim świątecznym stole. Jest rew...
Odsłon: 3570
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 56
Dzisiaj przepis na pyszne naleśniki na krokiety. Ciasto bardzo łatwe w przygo...
Odsłon: 240
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 124
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 56
Dzisiaj przepis na pyszne naleśniki na krokiety. Ciasto bardzo łatwe w przygo...
Odsłon: 240
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 124
Składniki
Mleko podgrzej, rozpuść w nim drożdże. Mąkę pszenną przesiej do miseczki. Dodaj mleko z drożdżami, 3 łyżki cukru, 1 jajko i masło. Zagnieć ciasto. Odstaw na 45 minut. Śliwki umyj, osusz, rozetnij, usuń pestki.
Pozostałe jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z 7 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Dodaj śmietanę i mąkę ziemniaczaną. Skarmelizuj 2 łyżki cukru. Wymieszaj z płatkami. Smaż 5 minut. Masę rozsmaruj na pergaminie. Odłóż do zastygnięcia.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Spód i brzeg wylep ciastem. Rozłóż śliwki. Zalej je masą śmietanową. Piecz 35 min w 200°C. Białka ubij z resztą cukru. Rozsmaruj na cieście. Piecz jeszcze 15 min w 175°C. Płatki w karmelu połam na kawałki. Posyp ciasto.Źródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Desery
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
Desery
Najlepsze ptysie z kremem ajerkoniakowym
Desery
Torcik wielkanocny z niespodzianką w środku
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Ciasto bez miksera z jabłkami i budyniem zapraszam po przepis
Odsłon: 234
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
"Dalej szły słodkie mazurki, jak kwadratowe kobierczyki, przybrane w lukier,...
Odsłon: 150