Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuszki z truskawkami"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7447
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2370
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7447
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2370
Składniki
Truskawki umyć, osuszyć, odszypułkować, zmiksować. Kilka truskawek odłożyć do dekoracji, resztę podzielić na pół, część zmiksować i połączyć ze śmietaną, doprawić cukrem, resztę pokroić w kostkę.
Mleko zmiksować z żółtkami, łyżką cukru i cukrem waniliowym, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Mąkę dodać do mleka i jajek. Dodać białka ubite na sztywno ze szczyptą soli i pokrojone truskawki, delikatnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać z sosem udekorowane truskawkami.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium