Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuszki z truskawkami"
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 80
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 541
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5344
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 80
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 541
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5344
Składniki
Truskawki umyć, osuszyć, odszypułkować, zmiksować. Kilka truskawek odłożyć do dekoracji, resztę podzielić na pół, część zmiksować i połączyć ze śmietaną, doprawić cukrem, resztę pokroić w kostkę.
Mleko zmiksować z żółtkami, łyżką cukru i cukrem waniliowym, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Mąkę dodać do mleka i jajek. Dodać białka ubite na sztywno ze szczyptą soli i pokrojone truskawki, delikatnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać z sosem udekorowane truskawkami.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium