Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuszki z truskawkami"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 990
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 544
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 990
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 544
Składniki
Truskawki umyć, osuszyć, odszypułkować, zmiksować. Kilka truskawek odłożyć do dekoracji, resztę podzielić na pół, część zmiksować i połączyć ze śmietaną, doprawić cukrem, resztę pokroić w kostkę.
Mleko zmiksować z żółtkami, łyżką cukru i cukrem waniliowym, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Mąkę dodać do mleka i jajek. Dodać białka ubite na sztywno ze szczyptą soli i pokrojone truskawki, delikatnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać z sosem udekorowane truskawkami.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium