Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada czekoladowa"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1496
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2990
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1072
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1849
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1496
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2990
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1072
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1849
Składniki
<strong>Przepis przysłała Iwona Zalepińska z Wudzyna</strong>
Biszkopt: białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem, przyprawę do piernika i kakao, dokładnie wymieszaj. Ciasto wylej na dużą blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 12 min w 200°C. Upieczony biszkopt przełóż na ściereczkę, usuń papier. Ciasto zroluj.
Krem: masło zmiksuj z cukrem pudrem. Dodaj mascarpone i miód, dokładnie wymieszaj.
Biszkopt rozwiń, rozsmaruj 3/4 kremu, zostawiając wolne brzegi. Delikatnie zwiń. Wierzch posmaruj pozostałym kremem mascarpone. Roladę udekoruj np. wiórkami kokosowymi i kolorową posypką.Źródło: Chwila dla Ciebie