Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada czekoladowa"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8694
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8694
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Składniki
<strong>Przepis przysłała Iwona Zalepińska z Wudzyna</strong>
Biszkopt: białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem, przyprawę do piernika i kakao, dokładnie wymieszaj. Ciasto wylej na dużą blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 12 min w 200°C. Upieczony biszkopt przełóż na ściereczkę, usuń papier. Ciasto zroluj.
Krem: masło zmiksuj z cukrem pudrem. Dodaj mascarpone i miód, dokładnie wymieszaj.
Biszkopt rozwiń, rozsmaruj 3/4 kremu, zostawiając wolne brzegi. Delikatnie zwiń. Wierzch posmaruj pozostałym kremem mascarpone. Roladę udekoruj np. wiórkami kokosowymi i kolorową posypką.Źródło: Chwila dla Ciebie