Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada czekoladowa"
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5298
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8591
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17433
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 576
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 86
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5298
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8591
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17433
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 576
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 86
Składniki
<strong>Przepis przysłała Iwona Zalepińska z Wudzyna</strong>
Biszkopt: białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem, przyprawę do piernika i kakao, dokładnie wymieszaj. Ciasto wylej na dużą blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 12 min w 200°C. Upieczony biszkopt przełóż na ściereczkę, usuń papier. Ciasto zroluj.
Krem: masło zmiksuj z cukrem pudrem. Dodaj mascarpone i miód, dokładnie wymieszaj.
Biszkopt rozwiń, rozsmaruj 3/4 kremu, zostawiając wolne brzegi. Delikatnie zwiń. Wierzch posmaruj pozostałym kremem mascarpone. Roladę udekoruj np. wiórkami kokosowymi i kolorową posypką.Źródło: Chwila dla Ciebie