Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 870
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11174
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3991
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1382
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 870
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11174
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3991
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1382
Składniki
Rozpuścić masło lub palmę i pozostawić do ostudzenia, następnie ubić pianę z 10 białek, w innym naczyniu utrzeć twaróg z cukrem i cukrem waniliowym dodając kolejno po jednym żółtku, wlać ostudzoną palmę i dalej ucierać , dodać mąkę ziemniaczaną i na koniec ubitą pianę delikatnie wymieszać(robię to mikserem na najmniejszych obrotach). Wykładam masę serową na blaszkę wyłożoną herbatnikami i wstawiam do ZIMNEGO piekarnika na około 60 minut, temp.170 st..Upieczony sernik okrajam nożem wkoło blaszki (wtedy tak nie opada).Można polukrować lub posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!!!