Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z żurawiną"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2280
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4371
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1293
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 271
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2280
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4371
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1293
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 271
Składniki
ok. 50 minut • Porcja 330 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 16 porcji
Płatki wymieszaj z kakao, cukrem, grubo startą czekoladą (trochę odłóż do dekoracji) i ugnieć z miękkim masłem. Odstaw do schłodzenia. Następnie wylep masą dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180°C około 15 minut. Wystudź.
Żelatynę rozpuść w małej ilości wody. Kremówkę ubij.
Ser utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Delikatnie wmieszaj ubitą śmietanę i połącz z wystudzoną żelatyną.
Na podpieczonym spodzie rozsmaruj warstwę konfitur (kilka łyżek zostaw do dekoracji) i posyp suszoną żurawiną.
Na wierzch wyłóż masę serową, wyrównaj powierzchnię i wstaw do lodówki do stężenia.
Udekoruj sernik pozostałą, wcześniej podgrzaną, konfiturą i listkami świeżej mięty. Brzeg obsyp tartą czekoladą.Źródło: Kobieta i życie