Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z żurawiną"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
ok. 50 minut • Porcja 330 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 16 porcji
Płatki wymieszaj z kakao, cukrem, grubo startą czekoladą (trochę odłóż do dekoracji) i ugnieć z miękkim masłem. Odstaw do schłodzenia. Następnie wylep masą dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180°C około 15 minut. Wystudź.
Żelatynę rozpuść w małej ilości wody. Kremówkę ubij.
Ser utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Delikatnie wmieszaj ubitą śmietanę i połącz z wystudzoną żelatyną.
Na podpieczonym spodzie rozsmaruj warstwę konfitur (kilka łyżek zostaw do dekoracji) i posyp suszoną żurawiną.
Na wierzch wyłóż masę serową, wyrównaj powierzchnię i wstaw do lodówki do stężenia.
Udekoruj sernik pozostałą, wcześniej podgrzaną, konfiturą i listkami świeżej mięty. Brzeg obsyp tartą czekoladą.Źródło: Kobieta i życie