Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sero-makowiec"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22509
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14799
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4592
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44031
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 597
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 599
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22509
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14799
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4592
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44031
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 597
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 599
Składniki
PRZYGOT.: ok. 45 min; PIECZENIE: 60 min; PEŁNY KOSZT: ok. 19 ZŁ
Zagnieć kruche ciasto i podziel na 2 części (2/3 i 1/3), zawiń w folię i włóż do lodówki na godz. Tortownicę 24 cm natłuść i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Większym kawałkiem ciasta wyłóż dno tortownicy, ponakłuwaj widelcem. Podpiecz 10-15 min w temp. 200°C. Resztę ciasta zatrzyj na tarce o dużych oczkach.
Zrób masę: margarynę utrzyj na puszysto, dodając po jednym jajku, następnie cukier puder i budyń. Do masy dodawaj porcjami twaróg. Wymieszaj, aż masa będzie gładka. Na końcu dodaj ubitą kremówkę i delikatnie połącz. Na podpieczony kruchy spód nałóż masę makową, następnie nałóż masę serową i wyrównaj.
Posyp startym ciastem i płatkami migdałowymi. Sero-makowiec włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C, piecz 60 minut. Wyłącz piekarnik i po 10 minutach wyjmij z niego sernik. Najsmaczniejszy jest na drugi dzień.
<strong>Elżbieta Pawelec z Elbląga</strong>Źródło: Świat kobiety