Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ślimaczki z żurawiną"
Dietetyczne danie dla osób chcących zrzucić kilka kilogramów.
Odsłon: 455
Danie dla miłośników świeżej surowej ryby. Tatar z łososia z kaparami, maryno...
Odsłon: 10200
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 134
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 24
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 134
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 24
Składniki
Mąkę przesiej, wymieszaj z drożdżami i cukrem. Dodaj 2/3 szkl. mleka, jajko i olej. Zagnieć ciasto. Odstaw je na ok. 60 minut.
Konfiturę wiśniową wymieszaj z żurawiną i pistacjami. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, ponownie je zagnieć. Podziel na 2 porcje. Każdą rozwałkuj na kwadratowy placek. Placki posmaruj nadzieniem. Zwiń. Każdy rulon pokrój na 8 równych kawałków. Ułóż je na przykrytej pergaminem blasze.
W poprzek każdego ślimaczka przyłóż trzonek drewnianej łyżki i mocno dociśnij, tak aby obydwa końce ślimaczków lekko uniosły się ku górze.
Ciastka posmaruj żółtkami roztrzepanymi z łyżką mleka. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz 20–25 minut.
godz.; Sztuka: 390 kcal; Cena sztuki: ok. 1 zł.Źródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Ciasto ambitnej żony
Desery
Słonecznikowiec
Desery
Ptasie mleczko z galaretką
Desery
Sernik Dalgona coffee
Ciasto ambitnej żony
Jeśli masz ochotę zrobić wrażenie na całej rodzinie, przygotuj ciasto ambitne...
Odsłon: 78244
Słonecznikowiec
Słonecznikowiec nie jest bardzo popularnym ciastem, a szkoda. Dawniej ciasto...
Odsłon: 59685